Juha Kinnusen ero sairaanhoitopiirin johdosta valitettava asia

Mielipide: KSML  20.1. 2022 

Juha Kinnusen ero sairaanhoitopiirin johdosta valitettava asia

 

Pekka Neittaanmäki

Mielestäni Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja sen johtaja, terveyshallintotieteiden professorin tehtävästä Kuopion yliopistosta tehtävään 2013 tullut Juha Kinnunen ovat olleet kohtuuttoman ja myös epäasiallisen kritiikin kohteena.

Keski-Suomessa on maamme viidenneksi suurin keskussairaala, jossa on myös lääkärikoulutusta. Monien tutkimusten mukaan sen toiminta on yksi maamme kustannustehokkaimmista.

Lääkärikoulutuksen lisäksi on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa sairaanhoitajakoulutusta. Monipuolinen koulutus Keski-Suomessa on erittäin tärkeää pätevien lääkäreiden ja sairaanhoitajien saatavuuden kannalta. Tämä on ollut professori Juha Kinnusen tavoite ja se on toteutunut.

UUSI SAIRAALA rakennettiin juuri oikeaan aikaan ja viime tipassa. Valtio laittoi sairaalainvestoinnit jäihin ja Keski-Suomen investointi olisi saattanut joutua pitkän jonon häntäpäähän. Tämä olisi merkinnyt investointia ehkä vasta 2030-luvulla.

Rakennuksen tarkentunut investointikustannusarvio on toteutunut 10% tarkkuudella suunnitellulla tavalla.

Jos maakunnassa ei olisi nykyaikaista sairaalaa, erikoissairaanhoito saattaisi siirtyä maakunnan ulkopuolelle. Esimerkkinä vaativia leikkaustoimia oltiin siirtämässä yliopistollisiin sairaaloihin, mutta tämän saatiin Juha Kinnusen toimesta estettyä.

POLIITIKKOJEN vaatimuksesta tehty potilastietojärjestelmien hankinnan pysäyttäminen on haitallista hyvinvointialueen toimintojen integroinnin sekä Nova sairaalan prosessien tehostamisessa ja siten myös meidän keskisuomalaisten kannalta. Taloudellisten menetyksien on arvioitu olevan pahimmillaan 150 miljoonaa euroa.

Keski-Suomen kuntapoliitikot käyttivät Jyväskylän johdolla isännän ääntä, mikä johti myös Juha Kinnusen valitettavaan eroon. Tämä ei ole sairaanhoitopiirin eikä meidän keskisuomalaisen etu.

Kirjoittaja on Jyväskylän yliopiston tietotekniikan professori ja aluevaaliehdokas (kesk.) Jyväskylästä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tekoäly keskeiseksi osaksi sosiaali- ja terveydenhoitoa ja kansalaisten arkea

Yhteiskunnan digimurros

Tavoitteeni hyvinvointialueen toiminnassa ja kehittämisessä